Het draaipunt van het glijscharnier/glijsysteem moet je bevestigen aan de keukenkasten die naast de vaatwasser staan. Hieronder leggen we uit hoe de scharnierpunten bevestigd moeten worden.

Als je geen keukenkast naast de vaatwasser hebt dan kun je dit oplossen door gebruik te maken van de adapt-r Premium+. Dit komt bijvoorbeeld voor als je een oven of een fornuis naast de vaatwasser hebt staan. Neem contact op met info@adapt-r.nl over de adapt-r Premium+, dit is een toevoeging op de adapt-r Premium waarmee volledig geïntegreerde vaatwassers omgebouwd kunnen worden tot “vrijstaande vaatwassers”. 

Open de vaatwasserdeur volledig en zet een potloodstreepje op de plek waar de deur ophoudt.

Het potloodstreepje komt er dan ongeveer zo uit te zien.

Meet de hoogte van het streepje ten opzichte van de onderkant van het keukenkastje. In ons geval is de hoogte van het potloodstreepje 16 cm. Dit houdt in dat we de “C” gaten van het gatenschema moeten gebruiken. In onderstaande tabel kun je dit zien:

Te gebruiken gaten

Hoogte potloodstreep
C 105mm of meer
B 75-105mm
A 0-75mm

Plak het gatenschema, met bijvoorbeeld schilderstape, op het keukenkastje. Uiteraard kun je ook het schema tijdelijk op de plek houden en met een priem de gaatjes voorprikken.

Monteer het draaipunt op de juiste positie. In ons geval is dit de “C” positie. Deze C positie is de meest voorkomende positie. Positie “A” komt in principe nooit voor.

Je moet uiteindelijk de draaipunten aan beide kanten monteren dus herhaal je deze stap ook voor de rechterkant.

Uiteraard kun je eventueel het gatenschema achter het draaipunt vandaan halen.

…Ga verder met de volgende BASIC stap

…Ga verder met de volgende EASY stap

…Ga verder met de volgende PREMIUM stap