Heb jij een AEG vaatwasser en past deze niet in je IKEA keuken? Of ben je aan het oriënteren en wil je weten welke AEG vaatwasser in een IKEA Metod keuken past?

AEG vaatwasser past niet

Als je al een AEG vaatwasser bezit en je bent er achter gekomen dat hij niet in jouw keuken past dan is het belangrijk om te weten wat voor soort afwasmachine je hebt. Je hebt namelijk systemen met een vast scharnierpunt en systemen met een varioscharnier. Mocht je een vast scharnierpunt hebben dan kun je het Metod front met een willekeurig adapt-r systeem installeren. Voor het geval je een afwasmachine met varioscharnier hebt dan raad ik je aan om een adapt-r Premium te gebruiken. De Premium plaat zorgt namelijk voor meer stabiliteit en dit is extra nodig als je hem op een varioscharnier installeert.

Vario scharnier

AEG heeft een aantal vaatwassers in het assortiment die vanaf fabriek in een IKEA Metod keuken geplaatst kunnen worden. Dit zijn extra grote vaatwassers met een zogenaamd varioscharnier ingebouwd. Je kunt deze herkennen aan de extra hoge inbouw hoogte. De installatie van deze vaatwassers moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen maar in feite zijn ze probleemloos en zonder toevoegingen te installeren. Er moet bij deze vaatwasssers met ingebouwd varioscharnier op de plint hoogte gelet worden. In sommige gevallen zal er een gat in de plint, onder de vaatwasser, gezaagd moeten worden om de deur te kunnen openen.

AEG vaatwasser IKEA keuken

Adapt-r, voor alle merken vaatwassers

Wil je weten of jouw merk of type vaatwasser ook in een IKEA Keuken past? Wij hebben het per merk inzichtelijk gemaakt:

✓ Amica ✓ ASKO ✓ Atag ✓ Bauknecht ✓ Beko ✓ Bosch ✓ Candy ✓ Elektrolux ✓ Etna ✓ Grundig ✓ Indesit ✓ Inventum ✓ LG ✓ M-System ✓ Miele ✓ Pelgrim ✓ Samsung ✓Siemens ✓ Smeg ✓ Whirlpool ✓ Zanussi

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij ontwikkelden een systeem (onder naam adapt-r) waarmee het mogelijk is om je vaatwasser in een Ikea keuken te plaatsen. In basis werken wij met drie varianten:

Vragen

Heb je nog vragen? Stel je vraag via onze online vraag en antwoord pagina.