Past een Smeg vaatwasser in jouw IKEA Keuken?

Indien je een METOD keukensysteem van IKEA hebt, of er een gaat aanschaffen, kun je gerust een Smeg afwasmachine laten inbouwen. Onze adapt-r Premium zorgt ervoor dat ook een standaard vaatwasser van het merk Smeg op de juiste hoogte kan worden geplaatst, zonder dat je een deel van het kastpaneel hoeft af te zagen. Je hoeft ook niets aan de plint te corrigeren. Zo behoud je keukensysteem de perfecte naadloze IKEA uitstraling, terwijl je optimaal gebruik maakt van een klasse vaatwasser van Smeg.

De adapt-r is een praktische oplossing

Bij alle IKEA keukens die na 2014 zijn geleverd hebben de METOD Fronten een hoogte van 80 cm. Als je dit langere paneel op de kortere deur van een Smeg vaatwasser bevestigd, zal de deur van het apparaat niet volledig open gaan. Een adapt-r glijscharnier verhelpt dit probleem op een slimme, praktische manier. Het scharnier wordt simpelweg tussen de deur van je afwasmachine en het frontpaneel van je keukenkast bevestigd. Hierdoor glijd het keukenfront een stuk naar boven op de vaatwasserdeur, zodra de vaatwasser wordt geopend. Zodoende zorgt het systeem voor een volledige deuropeningshoek, waardoor je je vaat comfortabel in- en uit kunt laden.

De beste adapt-r voor Smeg vaatwassers

Bij het aanschaffen van een adapt-r voor een Smeg afwasmachine zul je met twee belangrijke punten rekening moeten houden:
1. Van onze verschillende adapt-r systemen is alleen de adapt-r Premium geschikt voor vaatwassers van het merk Smeg. Gelukkig is de Premium ons meest geavanceerde glijscharnier die heel eenvoudig te installeren is.
2. Een adapt-r kan alleen op een volledig geïntegreerde vaatwasser worden bevestigd. Bij dit type vaatwassers zit het bedieningspaneel namelijk in de bovenrand van het toestel. Bij half geïntegreerde (semi geïntegreerde) vaatwassers zit het bedieningspaneel aan de voorzijde, waardoor het niet mogelijk is om een glijscharnier aan te brengen.

De adapt-r Premium: Top kwaliteit met een simpele installatie

De eerste adapt-r glijscharnier werd in 2015 in een Nederlandse garage geproduceerd met behulp van hobby gereedschap. De adapt-r systemen die we nu aanbieden worden van hoogwaardige materialen vervaardigd in moderne lokale metaalbewerkingsbedrijven. Het originele ontwerp is de afgelopen jaren op heel wat technische punten verbeterd. Het product is eveneens een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt. Bij ons adapt-r Premium systeem zijn alle onderdelen voorgemonteerd en krijg je een premium boormal meegeleverd voor een vlotte installatie van het glijscharnier.

Ervaar een Smeg afwasmachine in je IKEA keukensysteem

Dankzij de adapt-r Premium ben je niet langer verplicht om een speciale IKEA vaatwasser in je IKEA keuken te installeren, maar kun je kiezen voor een A-merk als Smeg. Afwasmachines van deze Italiaanse producent zijn vooral populair vanwege hun elegante, functionele ontwerp. Ook qua technologie scoort het merk uitstekend. De vaatwassers zijn onder meer uitgerust met Aquatest sensoren, Orbital sproeiarmsystemen en Total Acquastop waterbeveiliging. In het Smeg assortiment vind je volledig integreerbare vaatwassers met verschillende capaciteit (vulgewicht), programma’s en speciale features. Kies voor de adapt-r en plaats een energiezuinige, duurzame Smeg vaatwasser achter de stijlvolle METOD Fronten van je IKEA keukensysteem.

Adapt-r, voor alle merken vaatwassers

Wil je weten of jouw merk of type vaatwasser ook in een IKEA Keuken past? Wij hebben het per merk inzichtelijk gemaakt:

✓ AEG ✓ Amica ✓ ASKO ✓ Atag ✓ Bauknecht ✓ Beko ✓ Bosch ✓ Candy ✓ Elektrolux ✓ Etna ✓ Grundig ✓ Indesit ✓ Inventum ✓ LG ✓ M-System ✓ Miele ✓ Pelgrim ✓ Samsung ✓Siemens ✓ Smeg ✓ Whirlpool ✓ Zanussi

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij ontwikkelden een systeem (onder naam adapt-r) waarmee het mogelijk is om je vaatwasser in een Ikea keuken te plaatsen. In basis werken wij met drie varianten:

Let op! Alleen de Adapt-r Premium is geschikt voor het gebruik met een SMEG vaatwasser!

Vragen

Heb je nog vragen? Stel je vraag via onze online vraag en antwoord pagina.