Haal het keukenfront uit de doos en leg de doos voor de vaatwasser op de grond. De kartonnen doos kun je zo gebruiken als bescherming.

Plaats je keukenfront op de kartonnen doos met de voorzijde naar beneden. Leg de 60x80cm mal op het keukenfront zoals afgebeeld. Leg alle onderdelen op de plek. Gebruik bij de scharnierpunten dezelfde punten zoals op vorige pagina uitgemeten. Dus “A”, “B” of “C”. In ons voorbeeld gebruiken we punt “C”. De scharnieren moeten in ieder geval met 2 schroeven bevestigd worden. Let altijd op dat je niet in het dunne gedeelte van een keukenfront boort. Als je bijvoorbeeld een keukenfront hebt met sierlijst dan bestaat de kans dat je een schroef door het dunne gedeelte van het front boort, bekijk dus van tevoren waar je de schroef indraait. Uiteraard zijn de scharnieren zo ontwikkeld dat ze op ieder keukenfront gemonteerd kunnen worden. Nadat je beide scharnieren hebt vastgeschroefd verwijder je ze weer. De gaten zijn nu alvast voorgeboord wat zo meteen de installatie vergemakkelijkt.

Plaats de overige onderdelen op de mal zoals afgebeeld. Het is belangrijk dat de 2 glijprofielen  (de “h-profielen”) aansluiten tegen de sierstrip  (het hoekprofiel).

Let op!

  • Als je een BLANKETT handgreep hebt dan zet je deze op het keukenfront zonder hem vast te schroeven. Plaats de adapt-r sierstrip er overheen en schroef het geheel vast met 2 schroeven.
  • Als je een VOXTORP front hebt dan lijm je de sierstrip vast met kit of dubbelzijdig plakband. Het front is te dun om de sierstrip vast te schroeven

De sierstrip heeft geen technische functie dus hij kan eventueel volledig weggelaten worden.

Als je vaatwasserfront uit meerdere ladefronten bestaat moeten deze aan elkaar bevestigd worden. Dit kun je doen met de meegeleverde profielen. Afhankelijk van de afmetingen van je keukenfront moeten deze profielen vastgezet worden op verschillende punten. De punten staan aangegeven op de mal. Als je vaatwasserfront uit één geheel bestaat van 60x80cm dan kun je deze twee profielen achterwege laten.

…Ga nu verder naar de volgende stap