In deze stap leggen we je uit hoe je de adapt-r Premium plaat voorziet van de bevestigingsgaten. We leveren de adapt-r Premium zonder gaten omdat iedere vaatwasser anders is. De bevestigingspunten bevinden zich bij elke vaatwasser op een andere plek. Zelfs Siemens vaatwassers onderling hebben verschillende bevestigingspunten. Neem daarom onderstaande afbeeldingen door om de bevestigingspunten over te nemen. Let op! Gebruik altijd de originele bevestigingspunten van de vaatwasser, zie hiervoor de installatie handleiding van je vaatwasser.

De vaatwasser in ons voorbeeld heeft meerdere mogelijkheden om een keukenfront aan te bevestigen. De adapt-r wordt bevestigd aan de originele bevestigingspunten. In het voorbeeld hebben we gekozen om de adapt-r te monteren op de punten die we aanwijzen. Verwijder aan de binnenzijde van de vaatwasserdeur de schroefjes op deze punten. Als je door de vaatwasserdeur heen kunt kijken achter dit schroefje dan heb je in ieder geval een geschikt punt te pakken. Bij twijfel kun je altijd in de handleiding van je vaatwasser kijken of je kunt contact met ons opnemen.

We hebben bovenstaande punten gekozen omdat deze het dichtst bij de hoek van de deur zitten. Dit om zo een zo stabiel mogelijk resultaat te krijgen.

Punt 1 bevindt zich op 6,7cm vanuit de rand aan de zijkant, en op ongeveer 1cm vanaf de bovenkant.

Het bevestigingspunt 2 bevindt zich op 14,3cm vanaf de bovenzijde. Op ongeveer 1,5cm vanuit de rand.

Vervolgens nemen we de punten over en tekenen we deze af op de Premium plaat

Meet de punten nauwkeurig uit

 

 

Boor de afgetekende punten door met een 5mm metaalboor.

Het resultaat ziet er uiteindelijk ongeveer zo uit. Let wel op dat de plek van de gaten per vaatwasser verschillen dus jouw resultaat kan er anders uitzien.

Monteer vervolgens de Premium plaat op de vaatwasserdeur met de meegeleverde RVS schroeven.

 

…Ga verder met de volgende Premium stap