Foto installatie handleiding

Het installeren van een vaatwasser in een jouw keuken kan ingewikkeld zijn. Een vaatwasser voorzien van een 80 cm (Metod) front is over het algemeen in combinatie met adapt-r geen probleem. Toch zijn er een aantal stappen die nauwkeurig doorlopen moeten worden om tot een goed eindresultaat te komen.

We hebben de installatie van alle adapt-r systemen stap-voor-stap op de foto gezet zodat we je kunnen laten zien hoe het installeren ongeveer in zijn werk gaat. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden, maar ter verduidelijking hebben we er een aantal tekstuele instructies bij gezet. Laat ons alsjeblieft weten als er iets niet duidelijk is zodat we dit voor iedereen kunnen verduidelijken.

Het installeren van de adapt-r Basic, Easy en Premium.

Wil je weten welk glijsysteem het meest geschikt is voor jouw situatie kijk dan eerst op de vergelijkingspagina.

De vaatwasser is geplaatst maar moet nog omhoog gezet worden

Plaats de vaatwasser op zijn uiteindelijke plaats, hij kan tussen twee keukenkastjes geplaatst worden, tussen een keukenkast en een afwerkingspaneel. Met de adapt-r Premium+ is het zelfs mogelijk om de afwasmachine volledig vrijstaand te monteren. Dit is handig voor als je machine naast bijvoorbeeld een oven/fornuis komt te staan. De bevestigingspunten van de scharnieren kunnen namelijk niet in een fornuis geschroefd worden waardoor de adapt-r Basic en Easy niet geschikt zijn om naast een fornuis te plaatsen.

De vaatwasmachine moet met de bovenzijde aansluiten aan de onderkant van het aanrechtblad. Dit zorgt er voor dat je in de toekomst niet te ver hoeft te bukken. Voor het goed laten functioneren van de adapt-r is het ook noodzakelijk. Over het algemeen is de vaatwasser te klein. Je moet in dat geval iets onder de vaatwasser zetten zodat hij op een verhoging komt te staan. In ons geval hebben we iets nodig van tussen de 4 en 6,5 cm.

Wij kiezen ervoor om de ruimte op te vullen met bakstenen. Deze bakstenen zijn 5 cm dik en zijn goed geschikt voor onze situatie.

Plaats de bakstenen onder de poten van de afwasmachine. Zorg dat de ondergrond stevig en vlak is zodat alles stabiel staat.

Nu is er nog een ruimte van ca 1,5 cm tussen de vaatwasser en het aanrechtblad. De vaatwasser plaatsen we nu op de goede hoogte door de pootjes uit te draaien. Let daarbij op dat de voor en achterzijde ongeveer tegelijk omhoog gaan. Als je bijvoorbeeld het linker voor pootje 5 slagen uit draait, doe je dit ook bij het rechter pootje en de achterste pootjes (in ons voorbeeld heeft de vaatwasser 3 pootjes). Als de hoogte na 5 slagen niet voldoende is opgekomen dan draai je weer een pootje een x-aantal slagen en herhaal je dit bij de overige pootjes.

Het achterste pootje is verstelbaar met de accuboormachine. Je moet dit min of meer op gevoel verstellen.

De vaatwasser staat nu op zijn plek. Zorg er echter voor dat de onderkant stevig staat en de bovenkant goed aansluit op het aanrechtblad.

Zorg dat de bovenzijde van je vaatwasser goed aansluit aan het aanrechtblad.

Alle adapt-r systemen zijn 19 mm dik. Dit betekent dat de vaatwasser 19 mm naar achteren geschoven moet worden ten opzichte van de andere keukenkastjes. Een gemiddelde vaatwasser is tussen de 55 cm diep, je hebt dus meestal genoeg ruimte om de vaatwasser naar achteren te plaatsen. Controleer voor de zekerheid of er geen dikke afvoerbuis, water of gaskraan achter de vaatwasser aanwezig is.

Schuif de vaatwasser 19mm naar achteren ten opzichte van de naastgelegen keukenkastjes. Je moet dit meten vanaf het kastje zonder deurtje.

…Ga verder naar stap 2 van de BASIC instructie

…Ga verder naar stap 2 van de EASY instructie

…Ga verder naar stap 2 van de PREMIUM instructie