In principe is deze stap niet zo moeilijk, de sierlijst moet aan de bovenzijde van het keukenfront gemonteerd worden. Deze stap kan echter in sommige situaties voor wat verwarring zorgen. Dit heeft met name te maken met de handgreep die op het keukendeurtje moet komen. Onder andere de BLANKETT handgreep en het VOXTORP front zorgen er voor dat deze stap niet geheel duidelijk is.  De BLANKETT handgreep komt namelijk aan de bovenzijde van het front waardoor hij de sierstrip in de weg zit, en het VOXTORP keukenfront is een greeploos front. Bij dit greeploze front is de plek waar de sierstrip moet komen erg dun. Dit belemmert de installatie van de sierstrip.

De oplossing is simpel:

  • Als je een BLANKETT handgreep hebt dan zet je deze op het keukenfront zonder hem vast te schroeven. Plaats de adapt-r sierstrip er overheen en schroef het geheel vast met 2 schroeven.
  • Als je een VOXTORP front hebt dan lijm je de sierstrip vast met kit of dubbelzijdig plakband.

De sierstrip heeft geen technische functie dus hij kan eventueel volledig weggelaten worden.

Nu gaan we de twee glijprofielen monteren. Deze moeten op 9cm uit de rand van het keukenfront komen en met de kopse kant strak tegen de sierlijst. Als je een keukenfront hebt met een sierrand zoals SÄVEDAL, BODBYN, LAXARBY en TORHAMN etc. dan moet het glijprofiel op 3cm vanaf de rand gemonteerd worden. De reden hiervoor is dat de keukenfronten met sierrand in het midden dunner zijn zodat hier niets op vastgeschroefd kan worden zonder door het front heen te boren.

 

Schroef de glijprofielen vast. Tussen begin glijprofiel en rand keukenfront zit 9cm.

Monteer nu je handgreep op de deur, gebruik hiervoor de handleiding van de handgreep.

…Ga verder met de volgende BASIC stap