Het maakt niet uit op welk merk vaatwasser je de adapt-r wilt monteren. Als je een volledig geintegreerde vaatwasser hebt zal de adapt-r er op passen. Het enige waar je rekening mee moet houden is de dikte van de adapt-r. Hij is 19 mm dik en hierdoor zal de vaatwasser 19mm naar achteren geplaatst moeten worden ten opzichte van de keukenkastjes. Omdat Ikea keukenkasten ongeveer 2cm dieper zijn dan standaard keukens zal dit geen problemen opleveren.

Tip: Controleer voor de zekerheid wel of er geen dikke leidingen achter de vaatwasser langs lopen!

De adapt-r 2.0 Basic wordt in een bouwpakket geleverd en enig technisch inzicht is noodzakelijk om deze adapt-r correct te installeren. De adapt-r 2.0 Easy en de adapt-r Premium worden voorgemonteerd geleverd met een aantal tools waardoor de installatie van deze adapt-r door “iedereen” uitgevoerd kan worden.
De inbouwdiepte van alle adapt-r’s is 19mm.
De adapt-r wordt gemonteerd op de originele bevestigingspunten van de vaatwasser. Hierdoor blijft de fabrieksgarantie van de vaatwasser behouden.

De adapt-r is gemaakt van aluminium en RVS, dit garandeert een robuust en corrosievrij product. Daarnaast is de adapt-r relatief makkelijk te demonteren zodat deze overgezet kan worden bij het plaatsen van een nieuwe keuken of nieuwe vaatwasser. Uiteraard wordt iedere adapt-r geleverd inclusief duidelijke installatiehandleiding.

De adapt-r is een geregistreerd product onder nummer 084469.

Het is onze passie om u te helpen bij uw (vaatwasser) probleem. Als u een volledig geïntegreerde vaatwasser heeft dan kunt u deze gegarandeerd met de adapt-r in uw IKEA keuken plaatsen. De adapt-r is voor ALLE merken geschikt.

Bekijk hieronder de verschillende adapt-r systemen

De drie verschillende vaatwasser glijscharnieren:

 • De adapt-r is er in 3 soorten, de Basic is een bouwpakket waarbij alle schroefjes en onderdelen los worden geleverd.
 • De Easy is een voorgemonteerd scharnier. Dit scharnier werkt op hetzelfde principe als de Basic adapt-r. Er zitten een aantal tools bij die de installatie vergemakkelijken en dit systeem is geschikt voor meerdere keukenfronten.
 • De Premium 45 is een voorgemonteerd systeem welke zorgt voor het meest robuuste eindresultaat. De Premium 45 adapt-r is gemaakt van massief lichtgewicht aluminium, en is speciaal gemaakt voor 45 cm brede vaatwassers.
 • De Premium 60 is een voorgemonteerd systeem welke zorgt voor het meest robuuste eindresultaat. De Premium 60 adapt-r is gemaakt van massief lichtgewicht aluminium. De Premium 60 adapt-r is geschikt voor alle vaatwassers. De Easy en Basic zijn niet geschikt voor Miele en Smeg vaatwassers.
 • Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Sale!

  Vaatwasser glijscharnier; adapt-r Premium

  139.00159.00 incl. 21% BTW
  Opties selecteren Details